Gebouwbeheersysteem

Gebouwbeheersystemen (GBS) zijn de hersenen van een gebouw. Het GBS monitort, bedient en laat elektrische en werktuigbouwkundige installaties in een gebouw centraal samenwerken. Het systeem verzameld data. Denk aan temperatuur en storingen in installaties. Dit maakt het GBS het verzamelpunt van de installaties en data in een gebouw zorgt ervoor dat de energielevering in een gebouw is afgestemd op de energievraag.

Gebouwautomatisering

Vanuit Breijer hebben wij specialisten gericht op gebouwautomatisering (GBA). Zij kunnen dit actief voor u beheren. Met het beheer van het GBS worden alle installaties 24/7 in de gaten gehouden. Mocht er een installatie in storing vallen, kan er naar geacteerd worden en zo kan een storing snel worden verholpen. Dit zorgt er voor dat gebruikers van een gebouw minimaal last ervaren van een te koude of warme werkplek. Naast dat met GBS-beheer meldingen worden opgevolgd en het comfort wordt verhoogd, kunnen wij de klimaatsystemen en WKO optimaal inregelen en instellen, waardoor een grote (energie)besparing kan worden gerealiseerd.

Optimale afstelling installatie

Los van het beheer van de meldingen uit het GBS, kan onze GBA-afdeling ook uw hele installatie doorlopen en optimaal instellen. In de meeste gebouwen draaien installaties namelijk suboptimaal. Denk aan continue inzet of het niet rekening houden met leegstand of vakanties. Onze ervaring is dat hier veel energie te besparen is.

Waarom Facilicom?

Facilicom biedt een compleet merkonafhankelijk platform, waarmee wij uw installatie optimaal kunnen beheren. Hierdoor is het voor ons mogelijk altijd het beste voor u als klant te kiezen. Voorbeelden van merken die wij ondersteunen zijn 'Priva' en 'Loytec'. Door onze unieke manier van meldingen verwerken, zijn wij ook in staat de pijnpunten van uw organisatie bloot te leggen.

Contact

Heeft u vragen over het GBS-beheer en de mogelijkheden bij Facilicom?
Neem dan contact met ons op!